Vi bruger cookies til statistik som en del af vores arbejde for at lave en god hjemmeside. Hvis du ikke siger "nej tak til cookies", antager vi, at du accepterer vores cookie politik.

Klik "her" for at se vores cookiepolitik.

 

Præsentation

Børnehuset Enghøj har igennem tiden været igennem mange store forandringer og står nu på tærsklen af den største, når vi bliver en idrætsinstitution i 2017

Børnehuset Enghøj er i dag en 0-6 års institution med tre børnehavegrupper og to vuggestuegrupper. Vi har valgt at arbejde med funktionsrum dvs., at alle rum har en funktion. Vi har et krea-rum, et læserum, et konstruktionsrum, et puderum, et rollelegsrum og et spillerum. Vores børn må bevæge sig rundt i alle rum og sammen med de børn, de har en relation til.

I børnehaven har vi ca. 60 børn og i vuggestuen har vi ca. 30 børn.

Fra fire til to

Det nuværende børnehus består oprindeligt af fire forskellige institutioner.

Det tog sin begyndelse i år 2000, da to vuggestuer blev sammenlagt, og i 2007 fusionerede de så med børnehaven ved siden af og blev til den sammenlagte institution Børnehuset Enghøj.

I 2009 blev børnehuset udvidet igen, da Børnehaven Svalen blev overtaget af Børnehuset Enghøj, og det blev samtidig besluttet at nedlægge Enghøjs børnehavebygning. I foråret 2012 blev bygningen revet ned og området udlagt som legeplads tilhørende Børnehuset Enghøj. Dermed bestod børnehuset nu af to afdelinger i hver deres bygning.

I efteråret 2013 fik afdelingerne navneforandring - den gamle Enghøj afdeling på Bødkerporten ændrede navn til Bøgen, og den gamle afdeling Svalen på Byvej ændrede navn til Kastanjen.

Fra to til én

I løbet af vinteren 2015/2016 opstod ideen om at samle de to afdelinger i ét samlet hus, og ideen blev til virkelighed den 1. maj 2016, hvor de tog afdelinger flyttede sammen på Bødkerporten. Det gamle hus, hvor Kastanjen på Byvej lå, står der endnu, og vi bruger huset og omgivelserne som udflugtsmål.

Beslutningen om at samle institutionen til én blev taget for at være klar til at kunne indtage vores nye arkitekttegnede institution "Lille sky", som vi flytter over i til efteråret 2017, og hvor vi samtidig bliver certificeret som idrætsinstitution. Den nye institution bliver opført på Cirkusgrunden tæt på Avedøre station.